Metsätalouden työpaikat – Logger traktoreiden toimijat

Logistiikka-alan ammattilaiset ovat hyvin perehtyneitä “logger-traktori-operaattoriin”. Tällä henkilöllä on traktori, joka voi olla varustettu tietyillä lisävarusteilla, joiden avulla tämä ajoneuvo voi ensisijaisesti liikkua tai lastata puutavaraa työmaalta toiseen paikkaan, jossa se on sijoitettu kuormaamiseen lautatöihin kuljetettavaksi sahaksi tai muulle jalostuspaikalle. Seuraavassa on joitain tietoja metsätalouden keskitason asemasta logger-traktorin operaattorina:

 

Prosessin kuvaus

Hakkuuprosessi alkaa kokeneella hakkuri, joka leikkaa puita. Puhkija katkaisee sitten puun oksat ja puiden latvat ja leikkaa puuta määrätyiksi pituuksiksi. Kun puut leikataan ja leikataan, rikastinlaite kiinnittää lokit tukkeineen ja valmistaa ne poistamalla työmaalla laskeutumisalueelle hakkuri-traktorin operaattori joko vetämällä tai vetämällä ne tielle, joka on valmistettu tähän tehtävään. Laskeutumisalueella lokit ladotaan sitten kuormatraktoreihin kuljetettavaksi myllyyn käsittelyä varten.

 

Työnkuvaus

Logger-traktorin päätoimittajan tehtävänä on ajaa ja ohjata traktoreita, ohjata laitetta kuormittamaan, purkamaan tai pinostamaan lokit. Heidän on pystyttävä antamaan tai vastaanottamaan työntekijöitä työtehtäviä suorittaessaan signaaleja etenkin muiden metsätalouslaitteiden kanssa. Lisätarvikkeilla tämä työ voisi olla seuraavaa: hajautettujen puiden sahaaminen tietyille pituuksille; Vetoketju; Puhdistus harja; Nostetaan, käännetään ja kaadetaan valmiita puita valmistelemaan kuljetusajoneuvoa.

 

Taito ja kyky kuvaus

Monia eri taitoja ja kykyjä tarvitaan tämän työn suorittamiseen tehokkaasti ja turvallisesti. Niihin voi kuulua:

  • Ohjaus ja käyttö Tarkkuus – Tämä sisältää kyvyn käyttää koneita nopeasti ja toistuvasti toimintaprosessin aikana.
  • Koordinointi – Tämä on kyky liikkua itsestään ja valvottavia laitteita sekä mukauttaa toimintaansa suhteessa muihin prosessiin osallistuneisiin.
  • Havainnointi – Tämä on kyky tarkkailla laitteiden mittareita jne., Jotta varmistetaan, että se toimii oikein, kun se toimii.
  • Syvyysominaisuus – Tämän tehtävän kannalta erittäin tärkeä on tietää tarkasti oikea etäisyys esineiden välillä erityisesti nostojen kasvattaessa kuormatraktoreihin.

 

Logger-traktorin ominaisuudet

 

Ihanteellisesti laitteessa olisi oltava seuraavat ominaisuudet: alempi painopiste; 60 hevosvoimaa ja edellä; Ja plus-tekijä, neliveto. Traktorin tulee olla muutettu muotoilu turvalliseen metsänhoitotoimintaan. Tämän mallin tulisi sisältää vahva runko ja kolmipistevirta sekä hyväksytty ohjaamo käyttäjän turvallisuudelle.

Seuraavassa on useita lisälaitteiden tyyppejä, jotta ajoneuvo voi kuljettaa puuta työpisteestä kannen alueelle:

  • Skid Winch tai Skid Plate – Tämä yleisimpiä liitteitä. Liukurengas tai liukurengas on kiinnitetty ajoneuvoon ja sen jälkeen tukit kiinnitetään. Tämä vaihtoehto mahdollistaa kuljetuksen alueilla, joilla on jyrkempiä rinteitä, koska leikkauspuiden poistamisen aikana ajoneuvoa ei tarvitse ohjata kantoalueelle.
  • Koura tai pieni koura – Tämä on kiinnitetty ajoneuvoon skid-lokeihin. Se on kynsimäinen laite, joka voi tarttua kuormitettuihin tukkeihin, siirtyä toiseen alueeseen. Tämä menetelmä toimii parhaiten tasaisella kentällä.
  • Metsävaunu ja lokikirja – Nämä voidaan kiinnittää ajoneuvoon kuljettamaan leikattua puuta työmaalta laskeutumisalueelle, jossa perävaunu tai kuormaaja poistetaan ja kiinnitetään kuorma-autoon vetämiseen.

Joku, joka etsii ulkona työskentelyä ja joka haluaa ajaa traktoria, voi olla kiinnostunut asemasta logger-traktorin operaattorina. Tarvittavat taidot ja halu työskennellä tässä ympäristössä tämä työ voisi olla pitkä ja onnellinen uran alku metsäteollisuudessa!