Metsätrukit tekevät kirjautumisesta helppoa!

Puun korjuusta tehdään ympäri maailmaa myös Yhdysvalloissa, Kanadassa, Euroopassa, Aasiassa ja Australiassa. Monta vuotta sitten tämän tuotteen kasvava maailmanlaajuinen kysyntä inspiroi yrityksiä kaksinkertaistamaan tuotantonsa eliminoimalla metsän korjuun perinteisen menetelmän.

Tavallinen tapa leikata puita oli käyttää kirves. Kaadetut puutavarat siirrettiin sitten eri vesistöjen avulla siirtämällä ne nykyisestä sijainnistaan ​​erilaisiin puutuotteisiin. Vuosia kului ja joitain parannuksia puutavaran kuljetusmuotoon käyttäen aaseja, rautateitä ja kaapeliverkkoja; Tuotanto oli hidasta ja kallista.

Kun raskaat ajoneuvot alkoivat kuormaa puuta, taistelu tuotannon kaksinkertaistamisesta vähitellen väheni ja korvattiin uudella idealla, jonka mukaan puunkorjuu oli hyvä sijoitus. Uusia tekniikoita kehitettiin jatkuvasti raskaiden ja vaarallisten tekniikoiden poistamiseksi ja turvallisuuden ja tehokkuuden helpottamiseksi työpaikalla. Nykyään nämä koneet auttavat työntekijöitä ratkaisemaan ongelmia ja tekemään työn tehokkaasti vähemmän vammoja.

 

Siirtyminen

Puunjalostustekniikat luokitellaan perinteisiin ja nykyaikaisiin menetelmiin. Tavanomaiseen tapaan kuuluu akseleiden, kaapeleiden, rautatien ja jokien käyttö metsän putoamiseen ja siirtämiseen metsästä sahoihin. Tämä menetelmä on sittemmin kehittynyt nykyaikaiseen tapaan, jossa käytetään kehittyneitä laitteita.

 

Perinteiset leikkaustekniikat

Tavallisesti kalliimpi ja tyhjentävämpi menetelmä puiden laskemiseen oli käyttämällä kirveitä, kaapeleita, rautateitä ja vesistöjä leikkaamaan ja kuljettamaan puuta jalostuslaitokseen. Tämä oli erittäin rasittava ja kallis työhön tarvittavan työvoiman takia pitkällä aikavälillä. Ennen moottorisahojen keksintöä käytettiin puiden leikkaamiseen käytettäviä hakkuita. Tämä leikkaustekniikka vaati paljon ponnistusta puun putoamiseen sekä enemmän aikaa; Se vaikutti kokonaistuottavuustasoon.

 

Kuljetus

Lokit siirrettiin menneisyyteen puulastuilla; Tämä aiheutti kaadetut puut viedään tiettyihin veden liikkuviin rungoihin, jotta he voisivat aloittaa matkansa sahaan. Tällä menetelmällä oli yksi valtava haitta, sillä kaikki kaadetut puut eivät olleet lähellä vettä. Toinen puun siirtämiseen käytetty tekniikka oli rautateiden ja kaapelinjojen käyttö; Tämä oli erittäin riskialtista, työlästä, raskasta ja aikaa vievää. Toinen strategia oli käyttää hevosia ja aaseja vetämään puuta tehtaille.

 

Nykyaikaiset tekniikat

Metsätrukit ovat muuttaneet puunkorjuutoprosessin tehokkuuden ja helppokäyttöisyyden ansiosta. Tämä laite kykenee tekemään puun leikkaamista, karsimista, repimistä, vetämistä ja vetämistä sahalle. Se auttaa hakkuualalla toimivia henkilöitä toimimaan osaavasti tällä kehittyvillä markkinoilla. Ketjuhaaran käytön ohella puunleikkausta voidaan tehdä kouranleikkurilla tai harvesterilla. Juoksutettavia tai kuormatraktoreita voidaan sitten käyttää hakatuista lokeista poistamiseksi metsistä. Lopuksi kaivurikuorma-autoja tai lastulevyjä käytetään poimimaan lokit tienvarteen ja nostamalla ne kuljetusajoneuvoihin, jotka kuljettavat tuotteen lopulliseen määränpäähänsä.

Kauhan kuorma-autot voivat auttaa työntekijöitä leikkaamaan vaikeasti tavoitettavia puun oksia turvallisesta korotetusta alustasta ja haaksikäyttöisiä kuorma-autoja voidaan käyttää paljastamaan puunrunkoja. Ilman näitä koneita puunkorjuu pysyisi tyhjentävä ja vaarallinen ammatti.

Asuntotoimiala ja monet muut ovat lisänneet metsäteollisuuden kysyntää maailmanmarkkinoilla, joita metsätalous on joutunut kohtaamaan. Perinteiset tekniikat, joita käytettiin toimittamaan maailmaa puutavaralla, eivät pystyisi pitämään kiinni tämän päivän kysynnästä. Metsätrukkien käyttö on tehnyt työtä paljon helpommin ja nopeammin kuin mitä olisi voinut kuvitella vuosisataa sitten!